Aday Öğrenciler

 

Kuruluş:

1984-1985 Eğitim- Öğretim yılında kurulmuş olan ve Meslek Yüksekokulu bünyesinde eğitim veren Diş Protez Programı, 1990-1991 Eğitim-Öğretim yılında Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokuluna devredilmiştir.

Kazanılan Derece: 

Programı başarı ile tamamlayan mezunlara Diş Protez Teknolojisi alanında ön lisans diploması verilir ve Diş Protez Teknikeri unvanı alırlar.

Kabul ve Kayıt Koşulları: 

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Y-TYT puanı ile öğrenci kabul edilir.

Önceki Öğrenmenin Tanınması Hakkında Kurallar: 

Üniversitemizde öğrenim gören öğrenciler bazı derslerden belirli yönetmelikler çerçevesinde muaf olabilirler. Yüksekokul yönetim kurulu tarafından ders içeriğinin onaylanması ve süresi içinde başvurulması durumunda öğrenciler belirlenen derslerden muaf tutulabilecektir.

Yeterlilik Koşulları ve Kuralları: 

120 AKTS kredisini tamamlamak (2010 müfredatı), 125 AKTS kredisini tamamlamak (2014 müfredatı) ve minimum 2.00 ortalamaya sahip olmak

Program Profili: 

Programda diş hekimliği yardımcı elemanı olan Diş Protez Teknikerleri yetiştirilmektedir. Programımız mezunları diş hekimlerinin hastalarına yönelik protetik restorasyonlarının hazırlanmasında diş hekimleri ile ekip çalışması yaparak protezlerin laboratuvar aşamalarını yürütürler.

Mezunların İstihdam Profilleri: 

Diş Hekimliği Fakülteleri, Devlet ve Özel Hastanelerin diş protez laboratuvarlarında diş protez teknikeri olarak çalışırlar. Ayrıca mezunlar özel Diş Protez Laboratuvarında diş protez teknikeri olarak çalışabildikleri gibi laboratuvar açma yetkisine de sahiptirler.

Sınavlar, Ölçme ve Değerlendirme: 

Her yarıyılda öğrenciler için ölçme ve değerlendirme, sene içi ödevler, pratik ve teorik olmak üzere iki aşamalı bir ara sınav ve bir yarıyıl sonu sınavı şeklindedir. Öğrencilerin derslere %70 devam zorunluluğu bulunmaktadır. Ölçme ve değerlendirmede bağıl sistem kullanılmaktadır.

Mezuniyet Koşulları: 

120 AKTS kredisini tamamlamak (2010 müfredatı), 125 AKTS kredisini tamamlamak (2014 müfredatı). Ayrıca GANO nun dördüncü yarıyılın sonunda en az 2,00 olması zorunludur.

Üst Derece Programlarına Geçiş: 

Önlisans eğitimini başarıyla tamamlayan adaylar DGS (Dikey Geçiş Sınavı) ile lisans eğitimine devam edebilirler. Üst programlara devam edebilmenin bir diğer yolu da ÖSYM nin üniversite sınavına girip başarılı olmaktır.

Olanaklar: 

Diş Protez Teknolojisi Programı'nda 1 Profesör, 1 Doçent ve 1 Dr. Öğr. Üyesi görev yapmaktadır.

 

Diş Protez Uygulama Laboratuvarları 

2018-2019 Eğitim- Öğretim yılında Kartal Yerleşkesine taşınan Dişçilik Hizmetleri Bölümü Diş Protez Teknolojisi Programı 2019-2020 Eğitim- Öğretim yılında yeni kurulan laboratuvarlarında tamamen yenilenmiş laboratuvar cihazları ile öğrencilere eğitim vermektedir.

Diş Protez Laboratuvar Uygulamaları ve Kurslar 


Bu sayfa Dental Prosthetics Technology tarafından en son 16.11.2023 23:27:22 tarihinde güncellenmiştir.

HIZLI ERİŞİM